31 januari 2025 - 09:00
Inbjudan digital DMOutbildning för Chefer och Samordnare VT25
Fredagen den 31 januari 2025 kl.09.00-14.30 ca håller vi digitalt en utbildningsdag om Delaktighetsmodellen (DMO) för chefer och samordnare inom LSS-verksamhet, Socialpsykiatrin och Äldreomsorg.
Denna inbjudan vänder sig till dig som använder DMO i din verksamhet eller överväger att göra det, och vill sätta dig in mer i hur modellen fungerar samt vinsterna med arbetssättet.
Utbildningen tar upp Delaktighetsmodellens teoretiska perspektiv samt organisering,
genomförande och resultat av arbete med delaktighetsslingor.
Utbildningen leds av Skåneteamet DMO som är stiftare och utvecklare av DMO; Ann-Christine Gullacksen, forskare, docent i Socialt arbete och RoseMarie Hejdedal utvecklingskonsult och pedagog.
När? Fredagen den 31 januari 2025 kl.09.00–14.30 ca. Avbrott för lunch kl.12-13.
Hur? Utbildningsdagen hålls digitalt via Zoom. Kursmaterialet görs tillgängligt och nedladdningsbart via hemsidan www.delaktighetsmodellen.se
Kursavgift inkl. tillgång till kursmaterial är per deltagare 2 200 kr exkl. moms.
Anmälan senast den 24 januari.
Tänk på att ange fakturaadress och referens.
Max 16 deltagare kan delta och kursen genomförs om minst 8 deltagare anmält sig. OBS! Först till kvarn-principen gäller.
Besked om kursen lämnas senast den 27 januari 2025.
Anmälan är bindande. Vid avbokning före anmälningstidens utgång debiteras halv avgift, därefter full avgift. (Anmäld deltagare kan ersättas av annan.)
För mer information välkommen att kontakta RoseMarie Hejdedal hejdedalutveckling@ystad.nu och Ann-Christine Gullacksen, acgullacksen@outlook.com
Om Delaktighetsmodellen och chefers betydelse för framgång i DMO-arbete
Delaktighetsmodellen (DMO) är ett arbetssätt för att stärka brukares delaktighet och självbestämmande genom s k delaktighetsslingor. DMO har utvecklats i Skåne under 15 års tid och används i många kommuner inom stöd- och omsorgsverksamheter. Ca 400 Vägledare har utbildats hittills i Skåne. DMO är spridd och används i många kommuner i hela Sverige.
Chefer på olika nivåer har en viktig roll i arbetet med DMO. Enhetschefer har ansvar för genomförande och implementering av delaktighetsslingorna. Det är viktigt att då känna till DMO:s syften, förväntade resultat och vad som krävs av verksamheten för att Vägledarna ska kunna genomföra delaktighetsslingorna. Erfarenheter från hela landet visar även att DMO-samordnare är en framgångsfaktor.